Ennen tutkimatonta materiaalia Rauman merenkulusta

Rauman merenkulun historia Hannu Vartiainen

Rauman merimuseon johtaja Hannu Vartiainen on tänään julkaissut teoksen Rauman merenkulun historia. Vartiainen kuvaa teoksessaan merikaupungin elämää yli viidensadan vuoden ajalta 1960-luvulle saakka.

Kirja on saatavilla useista kirjakaupoista sekä Rauman merimuseosta. Takakannen esittelyteksti toimii hyvänä esimakuna kirjasta:

Rauman merenkulun historia kertoo kaupungista, jonka elämän meri kyllästi läpikotaisin. Meren vaikutus ulottui kaikkialle. Pieni rannikkokaupunki asukkaineen oli kuin merenkulkukone, jonka rattaat pyörittivät toisiaan. Teos seuraa tapahtumia kaupungin perustamisesta alkaen ja päättyy 1960-luvun loppuun, jolloin viimeiset laivat myytiin. Tutkimustyö perustuu laajalti ennen tutkimattomiin asiakirjoihin ja dokumentteihin. Kirjoittaja pyrkii lisäksi selventämään tapahtuminen syy-yhteyksiä ja oikaisemaan aikaisempia virhetulkintoja. Säilyneet yksityiskirjeet ja laivojen päälliköiden lähettämät selonteot antavat syvyyttä tutkimuksen näkökulmalle. Näin esille nousee tavallinen merimies ja merikaupungin arkielämä.”

Onnittelut tuoreesta teoksesta sekä antoisia lukuhetkiä kirjan parissa!