M/S EEVA VG neitsytmatkalle Raumalta

m/s Eeva VG on its first passage at Port of Rauma
m/s Eeva VG on uunituore alus, jossa on käytetty uusinta ympäristöystävällistä teknologiaa. Lähdössä neitsytmatkalle Rauman satamasta Rauman satama

Varustamoyhtiö Meriauran uudisrakennusalus m/s Eeva kastettiin tänään Rauman satamassa. Aurinkoisessa säässä m/s Eeva sai kuohuviinikasteen ja aluksen kapteeni vastaanotti Rauman sataman viirin merenkulun perinteiden mukaisesti.

Lastina ensimmäisellä matkalla on viljaa, joka kuljetetaan ensin Rotterdamiin ja sieltä edelleen pienemmillä aluksilla Rein-jokea pitkin Saksaan ja Sveitsiin.  Laivan kapteeni Jouni Parkkinen kertoi aluksen kulkevan merimatkallaan noin 10-10,5 solmun vauhtia. Tällöin sen vuorokausikulutus on viiden kuution luokkaa, kun se muissa vastaavan kokoisissa aluksissa on yleensä noin kahdeksan kuutiota. Matalan energiakulutuksen lisäksi alus täyttää kaikki ympäristövaatimukset, jotka astuvat voimaan lähivuosina. Monelta osin alukset myös ylittävät määräykset, esimerkiksi hiilidioksidipäästöjen osalta.

Aluksen ensimmäisen lastaus toteutettiin Suomen Viljava Oy:n toimesta. Varastoesimies Klaus Savolainen muistutti, että ensi vuonna tämänkin aluksen lastaus pystytään toteuttamaan entistä joutuisammin, kun yrityksen uusin investointi valmistuu ensi vuoden aikana. Uudella aluslastaimella voidaan lyhentää aluksen satamassaoloaikaa, mikä puolestaan merkitsee kustannustehokkuutta koko kuljetusketjulle.

m/s Eeva VG on rakennettu uudenlaisella laivakonseptilla, jossa tavoitteena on ollut rakentaa erittäin energiatehokas kuivalastialus, joka pystyy käyttämään voimanlähteenä vaihtoehtoista polttoainetta, EcoFuelia. m/s Eeva VG on toinen Meriaura Groupin rakennuttamista uudisrakennusaluksista. Alukset on valmistettu Royal Bodewes’n telakalla Saksassa.

Lisätietoja: www.meriaura.fi