Sujuva logistiikka avaintekijä vauraudelle

Visitors at the Port of Rauma & Euroports stand in Transport Logistics 2017 Fair in Munchen.

Rauman satama esittäytyi yhdessä Europortsin kanssa logistiikka-alan merkittävimmillä messuilla Munchenissä 9.-12.5.2017. Transport Logistics 2017 kokosi yhteen huikeat 2 162 näytteilleasettajaa ja yli 60 000 kävijää.

Messujen teema: Sujuva logistiikka on avaintekijä vauraudelle

Messuilla pidettiin useita asiantuntijaluentoja sekä keskusteluja logistiikka-alasta. Keskeinen puheenaihe oli digitalisaatio, joka muuttaa vahvasti myös logistiikkatoimintaa. Suomessakin tämä teema ollut vahvasti esille, esimerkiksi autonomisten laivojen tutkimuksen saralla. Toisaalta messukeskusteluissa korostettiin myös logistiikan sujuvuuden merkitystä alueiden vauraudelle. Suomalaisille aihe on tuttu, sillä vaurautemme perustuu pitkälti ulkomaankauppaan. Näin ollen logistiikan merkitys on maallemme suuri ja niin myös merikuljetusten, koska 80-90 % ulkomaankaupastamme kulkee meritse.

Arvonnan voittajat

Rauman sataman ja Europortsin osastolla vierailleilla oli mahdollisuus kokeilla mäkihypyn jännittävyyttä tai konttien käsittelyn vaatimaa tarkkuutta virtuaalilasien avulla. Samalla vieraat saivat osallistua virtuaalilasien arvontaan, jossa onni suosi seuraavia henkilöitä: 

Michal Wykowski, Unifeeder

Arianna Lancella, Coremas Polaris

Michael Klitzke, Transfennica Deutschland GmbH.

Onnittelut sekä kiitokset kaikille messukävijöille. Tapaamisiin!

 

Lisätietoja messuista: http://www.transportlogistic.de/index-2.html