Sää satamassa

26.2.2020 / 20:42
Lämpötila: -2.1 ℃
Tuulen nopeus: 4.1 m/s
Tuulen suunta: 25 °

Ajankohtaista

Petäjäs 5 ja Länsilaituri

Aluehallintovirasto on myöntänyt Rauman Satama Oy:lle luvan laiturin rakentamiseen merialueelle, laiturin edustan syventämiseen ruoppaamalla ja louhimalla sekä tuloväylän ruoppaamiseen Rauman kaupungissa 13.5.2019 päivitetyn hakemuksen mukaisesti.

”Satamaliikenne oli kokonaisuutena sekä konttiliikenteen osalta edellisen vuoden tasolla. Syvemmän väylän ansiosta aluskoko on edelleen suurentunut ja se vaikuttaa suoraan alusten käyntimääriin. Rauman liikenteessä otettiin käyttöön isommat konttilaivat, jotka korvasivat useita pieniä aluksia.

BW-Matsuyama

Loppuvuodesta Rauman satamassa vieraili kaksi erittäin suurta bulklaivaa, BW Matsuyama ja Stonington Eagle.

 

Rauman sataman seuraavan laajennushankkeen urakkasopimus on allekirjoitettu

Petäjäs rakennusvaiheet 2, 3 ja 4

Rauman sataman kenttätilojen laajentamishanke Ulko-Petäjäksessä jatkuu. Laajennusalueen vaiheet 2 ja 3 ovat juuri valmistuneet ja seuraava vaihe 4 käynnistyy lokakuun alussa. Petäjäs 4 -hankkeen urakkasopimus on solmittu Terramare Oy:n kanssa.

Botnia Port Service

Rauman Satama Oy siirtää kulunvalvonta-, autovaaka- ja aluspalvelut tytäryhtiönsä Botnia Port Service Oy:n hoidettavaksi 6.6.2019 alkaen. Yhtiön Y-tunnus on 2990109-9. Yhtiö tulee laskuttamaan alusten kiinnitys- ja irrotuspalvelut sekä vedenmyynnin aluksille.

Rauman Satama Oy on julkaissut tarjouspyynnön Ulko-Petäjäksen laajennusalueen viimeisestä rakentamattomasta alueesta. Urakoitsija valittaneen elokuun aikana. Urakan on tarkoitus alkaa syksyllä ja se jatkuu kaikkiaan parin vuoden ajan. Täyttöalue joudutaan rakentamaan ulkoa tuotavasta louheesta, mikä johtaa pitkään urakka-aikaan.

Recent news

BW Matsuyama

At the end of the year there were two very large bulk vessels visiting the port of Rauma, BW Matsuyama and Stonington Eagle.

Turvallisuus on yhteinen asia

Turvallisuusperehdytys

Turvallisuusohjeet